Stratégiai fejlesztés az autóiparban egy élhetőbb jövőért

2019.09.16.

Közösen fejleszti magyarországi villámtöltő-hálózatát az Optimum Way és a hazai Lukoil kutakat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. A két társaság közötti stratégiai megállapodás értelmében az Optimum Way 2020 nyaráig két ütemben összesen 18 új elektromos autótöltőt létesít a Lukoil töltőállomásokon, s emellett a kúthálózat már meglévő három villámtöltőjének üzemeltetését is átveszi.

Az európai piacon megfigyelhető trendhez hasonlóan hazánkban is egyre több elektromos autóval találkozhatunk: 2019 nyarára a zöld rendszámú járművek száma meghaladta a 13 ezret. Ez a szám átlagosan havi 5-600 autóval nő a Belügyminisztérium adatai szerint, így 2019 végére elérheti a 17 ezret is. Az elektromos autók elterjedéséhez elengedhetetlen a töltőhálózat folyamatos fejlesztése, stratégiai együttműködésük megkötésével ebbe az irányba tett nagy lépést a Normbenz Magyarország Kft. és az Optimum Way.

A megállapodás értelmében idén ősszel a jelenlegi tervek szerint 8 új villámtöltőt telepítenek a Lukoil töltőállomásokon, majd egy második ütemben, 2020 nyaráig újabb 10 töltőt helyeznek üzembe, s így a kúthálózatban összesen 21 töltőpont lesz elérhető a villanyautósok számára. A készülékeket az olasz energiaipari óriás, az Enel hazai stratégiai partnereként az Optimum Way Kft. szállítja, s a vállalat felel majd a szolgáltatási hálózat működtetéséért is.

Az első villámtöltőket 2017 júniusában adták át a Normbenz által üzemeltetett Lukoil töltőállomásokon, s azóta a társaság hasznos tapasztalatokat gyűjtött az elektromos autóval rendelkezők felhasználói szokásairól. Ezekre építve vezették be 2018 októberében a BookMyCharging mobilalkalmazás használatát a töltők előfoglalására, illetve a töltések elindítására, s az új töltők telepítése során is a vásárlók igényeit fogják szem előtt tartani.

Forrás: autoblog.hu

vissza

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben