Mercedes Benz 200 D: családtól az üzletig

2019.09.16.

A kétezres évek közepén született Mercedes B-class sikerének letéteményese, hogy bátran hozta be a luxust a középkategóriás kompakt egyterűek világába, ami egészen addig a hétköznapibb igényeket igyekezett kielégíteni. A B osztályra eredetileg családi járműként gondolt a Mercedes, idővel azonban organikusan szélesedett az érdeklődők köre és felfedezte magának azt az üzleti szféra is. Nem csoda, hogy mostanra magára aggatta a prémium kompakt MPV címként anélkül, hogy bárki mosolyogna a kifejezés hallatán: szó se róla, erre kevés márka lett volna képes. 

A Mercedes-Benz B osztály fejlődése az első modelltől a legújabbig

Az üzleti élethez jól illeszkedő jellemzőként rögtön ott van az, hogy a gyártó belülre vitte az extravaganciát, míg a külcsíny amolyan kategória barátan higgadt maradt. Mindez a műszerfalon látszik meg elsősorban, hiszen a Mercedes az A-osztály elektronikáját ültette a B-be, így egy csapásra olyan okos lett, mint fölötte a nagyobbak. Mi több, a gyártó legendás turbina triója is ott húzódik a műszerfalon, így az igaz márka szerelmesek számára is kedveskedik a vezetőülés.

Megemlítendő még a középkategóriához képest bőséges extra felszereltség kínálat is, melyben megtalálhatóak a szelektív lengéscsillapítók, a fékasszisztens, a kipörgésgátló, az elektronikus menetstabilizátor, vagy a guminyomás csökkenésére figyelmeztető rendszer és az esőérzékelő ablaktörlő is. 

A Cartis kínálatában elérhető B 200 modell automata váltós, ötszemélyes és dízeles. 150 lóerővel bír, amivel több középkategóriás társát szimplán duplázza. A 8.4 másodperc alatti 100 km/h-ra gyorsulás szintén kiemelkedőnek számít a mezőnyben, miközben A kategória közeli csendességet produkálja a motor. Ezek alapján bátran kijelenthetjük, hogy a Mercedes B 200 a megfelelő választás azoknak a cégvezetőknek, akik a visszafogottságot és praktikusságot keresik a flotta összeállításkor, de egyúttal a luxust is fel szeretnék kínálni a munkavállalóik felé.  

A Mercedes B 200 d Bázis csomagunkkal már kevesebb mint havi 175 000 ft-ért elérhető, melyben a gépjárműadó és a Casco biztosítás is megtalálható. Részletekért érdeklődjön az ajanlat@cartis.hu email címen! 

Legyen a Cartis az eddigi legmegbízhatóbb útitársa! 

 

vissza

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben