Kiirtja a kipufogós kocsikat a Toyota

2017.02.21.

Miközben világszerte egyre több villanyautó kerül forgalomba, a Toyota a hidrogénhajtással is foglalkozik. Sőt, inkább abban hisz - derül ki a Bloomberg beszámolójából, amely szerint a japán autógyártó a Shellel közösen létesít hidrogénkutakat Kaliforniában.

A Toyota azt tervezi, hogy 2050-ben már nem lesz hagyományos - belső égésű motorral hajtott - autó a palettán, mert az előrejelzésük szerint előbb-utóbb mindenhonnan kiszorulnak a káros anyagokat kibocsátó kipufogós autók. Az alternatívát azonban a Toyota szerint nem elsősorban a villanyautók, hanem az olyan hidrogénes autók jelentik, mint a Toyota Mirai néven futó modellje.

A japán cég arra számít, hogy az embereknek jobban bejönnek majd a hidrgénes autók, mert pár perc alatt megtankolhatóak és a hatótávolságuk is nagyobb, mint az sokkal hosszabb idő alatt feltölthető és rövidebb utakra képes villanyatuók. Persze ahhoz, hogy a hidrigénes autók valóban elterjedjenek az is kell, hogy értelmezhető mennyiségű hidrogénkút legyen az utakon, ennek érdekében működik együtt a gyártó a Shellel.

Forrás: http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/kiirtja_a_kipufogos_kocsikat_a_toyota.630158.html

vissza

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben