Jön az elérhetőbb villany-Audi

2019.08.01.

Eddig egyetlen E-tron kivitelt kínált az Audi, az 55 Quattro nevűt. A visszafogott változat állítólag az 50-es számot kapja, ami ezúttal a 408 helyett 313 lóerő csúcsteljesítményt jelent a luxusterepjáró két villanymotorjából.

Audi e-Tron – 2019.

Az árcsökkentő tényező persze nem ez, hanem a kisebb akkumulátor, amellyel állítólag 300 km-es hatótávot céloztak meg. Bár ennél pontosabb paraméterek egyelőre nem szivárogtak ki, azt tudjuk, hogy az 55-ös változat 95 kWh-s akkucsomaggal megy el kb. 400 kilométert, azaz az olcsóbb változat akkuja is biztosan meglesz 75-80 kWh-s.

A csökkenő teljesítmény valamelyest befolyásolja az autó dinamikáját is: testes villanyautó végsebessége 200-ról 190 km/h-ra csökken, a gyorsulási idő százig 6,6-ról 7 másodpercre nő.

Nem tudni, hogy érdemi árcsökkenés várható-e ezektől a változtatásoktól a 29 milliós alapárú 55 Quattróhoz képest. Ám ha valaki nem hosszú távokra használna egy E-tront – amire amúgy nem is nagyon való egy mai elektromos autó – akkor a kisebb hatótáv és teljesítmény nem jelent nagy áldozatot, a könnyebb akkumulátor pedig nem csak az árfekvésen, de az autó tömegén is csökkenthet valamicskét. Úgy tudjuk, az alapmodellt még az idén bemutatná az Audi, bár kiszállítani várhatóan csak 2020-ban kezdik majd.

Forrás: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/08/01/jon_az_elerhetobb_villany-audi/

vissza

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben