A 10 legrosszabb karácsonyi ajándék autósoknak

2016.12.14.

Egy igazi autósnak nagyon nehéz ajándékot választani. Elsőre könnyűnek tűnhet, hiszen minden szóba jöhet az elektronikai kütyüktől kezdve a téli gumiig, ám nagyon könnyű belenyúlni a tűzbe, pláne ha nem mozgunk otthon a témában.

Itt van néhány tipp, amiket olyan messziről kerülj el, mint részeg vadász a fegyverszekrényt.

1.- Szivargyújtós ventilátor

Teljesen felesleges pénzkidobás, pláne karácsonykor, hiszen hideg van. Nyáron pedig azért nem kell, mert ugyanazt a forró levegőt senki nem akarja az arcéba tolni, mint ami az autóban van. Plusz ott a gyári szellőztetés, ami magas fokozaton még hatékonyabb is, mint a ventilátor. (Tegyük fel, hogy nincs klíma az autóban.)

2.- Fogyasztáscsökkentő izé

Teszteltünk egy ilyet durván két éve, semmire nem jó, max arra, hogy szépen világit az utastérben. A fogyasztást nem csökkenti, de hogyan is csökkentené, hiszen összesen egy ellenállás található benne, ami minden bizonnyal a LED-et vezérli.

3.- Szivargyújtóról működtethető kompresszor

Na ez az, amiből nem szabad olcsót venni. Édesapámnak és szerkesztőségünk tagjainak is volt már ilyenekkel élménye: 3-4 használta után úgy égett le mint a huzat, aztán kuka.

4.- A leggagyibb karóra EVER!

Néhány hónapja a Google és a Facebook is tele volt ennek az órának a hirdetésével. Egyik haverom megvette, hiba volt. Már a képen is látszik, hogy ez annyira gagyi, hogy a józsefvárosi piacon is ingyen adták volna minden ötödik alsógatya mellé, nekem azonban volt szerencsém élőben is látni. De miket beszélek, dehogy volt szerencsém…

5.- MP3 FM transzmitter

Több kollégám és én is bedőltem neki. A 10 éves Corollában nincs MP3 lejátszási lehetőség, így vettem egy ilyen szivargyújtóba dugható csodát, amiről hamar kiderült, hogy egy ...... Minél magasabb fokozaton használod az autó ventilátorát, annál jobban sípol a kütyü, ha pedig a klímát is ráengeded, felejtsd el, hogy a kedvenc számodat hallani fogod. Csak szintetikus zaj, ami a csövön kifér.

Az pozitív, hogy USB-t és memóriakártyát is fogyaszt, bár nekem még nem sikerült olyan kártyát belerakni, amit felismert volna.

6.- Szilikon spray

Van annnél menőbb, mint mikor a friss szilikontól csillog a műszerfal, a kormány és a váltógomb? Igen, amikor nem csillog tőle. A világ egyik legundorítóbb dolga ha valaki az autó összes bőr vagy műanyag felületét lefújja szilikonnal. Egyrészt az összes por azonnal ráragad, elmaszatolódik, másrészt csúszik a kezelt felület. Utóbbi a kormánynál igen kellemetlen tud lenni.

Hidd el, ha ilyet veszel valakinek ajándékba, még tíz év múlva is bontatlanul fog állni valami sötét sarokban. Normális autós hozzá nem ér.

7.- Spinner dísztárcsa

Az amerikai rapperek használják előszeretettel a spinner, azaz forgórészes felniket, amik valahogy az ő autójukon működnek. Ezek általában marha drágák, ezért valami okos kitalálta, hogy megcsinálja ugyanezt fröccsöntött dísztárcsából. Két dolog van: ettől nemhogy menő, de egyenesen nevetséges lesz az autód, arról pedig ne is álmodj, hogy ettől majd azt hiszik nagyágyú rapper vagy.

8.- Ízléstelen üléshuzat

Azt hiszem ezt nem nagyon kell magyarázni, a kép magárért beszél. De ne csak ilyet, sárkányosat, GT, Turbo, WRC feliratosat se vegyél!

9.- Kulcskereső

Ebben az a jó, hogy ha elvesztetted a kulcsod, amin a kulcskereső vevő része van, durván fél óráig keresd majd azt a szaros kis távirányítót, ami aktiválja a hangjelzést a kulcscsomódon.

10.- Szivargyújtóról működtethető nagynyomású autómosó

Szerintem két-három sör után komolyabb nyomással vizel egy egészséges férfi, mint ahogy ez a kompresszor képes kilövellni a vizet. Mindenesetre rendeltünk egyet, kipróbáljuk, megírjuk. Lehet tévedünk, de ennek nincs sok esélye.

Szóval inkább kérdezed meg, hogy pontosan mit szeretne, vagy adj neki pénzt, esetleg utalványt a közeli autós boltból, azzal még senki nem lőtt mellé.

Forrás: http://www.vezess.hu/vezetunk/2016/12/12/a-10-legrosszabb-karacsonyi-ajandek-autosoknak/

vissza

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben