A Cartis Flottakezelő Kft. a gépjármű operatív lízing (tartós bérlet) szakértőjeként Önt és vállalkozását is sikerre vezeti.

Miért érdemes Önnek a tartós bérletet választania?

A szerződés tartalma nem a finanszírozás, hanem a szolgáltatás, amelynek keretében a lízingbeadó valamilyen eszközt meghatározott időtartamra díjfizetés ellenében a lízingbevevő használatába ad, a lízingbevevő pedig a futamidő lejártával a lízingtárgyat visszaszolgáltatja a lízingbeadónak. Az eszköz tulajdonjoga a lízingbeadónál marad.

Számviteli, adó és pénzügyi előnyök operatív lízing, tartós bérlet esetén:

 • A tartós bérlet nem érinti a mérleg szerkezetét, mérlegen kívüli tétel
 • Nem beruházásként jelenik meg a könyvelésben, hanem működési költségként
 • A vállalkozás forrásait nem kell lekötött tárgyi eszközökben tartani, ezáltal a felszabadult pénzeszközök az alaptevékenységre fordíthatók
 • Saját tőkéjével kapcsolatos költségek alacsonyabbak, mert az adott eszköz használatáért fizet, így a saját tőkét kíméli
 • Az eszköz vételárának töredékével kell rendelkeznie, mégis megvan a lehetőség az eszközpark folyamatos modernizálásra, bővítésére
 • A bérleti konstrukció mérlegen kívüli tétel, a jövőbeni díjak a vállalkozás hosszú lejáratú kötelezettségei között nem jelennek meg, nem növelik azt, az eszközarányos nyereségmutatók kedvezőbbek
 • Az eszközt a mérlegben nem kell aktiválni, nem kell utána elszámolni amortizációt.
 • A bérleti díj a számviteli törvény előírásainak megfelelően teljes mértékben elszámolható költségként, így csökkenti a vállalkozás adóalapját
 • A bérleti díj Áfa tartalma az általános forgalmi adó jogszabályok előírásai szerint személygépkocsik esetében is visszaigényelhető – üzleti célú használat arányában-
 • A cégautó adónemben nem keletkezik sem bevallási, sem befizetési kötelezettsége, mert a bérleti díjak már tartalmazzák.
 • Nem kell egyenként fizetni a járulékos költségeket (kötelező biztosítás, casco, súlyadó, cégautó adó, ezeket a bérleti díj tartalmazza
 • Az operatív lízing, tartós bérlet nem terheli a hitelkeretet, a vállalkozás megőrzi likviditását
 • Havi fix összeget kell fizetni, így könnyebb követni a gépjármű költségeit, javul a cég pénzforgalmi helyzete (Cash-flow)
 • A havi bérleti díj és üzemeltetési költség a teljes futamidő alatt fix, tervezhető költséggé válik
 • A gépkocsi finanszírozása személygépjármű esetén is áfa mentesen, nettó értéken történik, ami által az áfa összege megtakarítható
 • Hitelügyintézésre nincs szükség
 • A könyvelési költségek csökkenthetők, hiszen havonta csak egy számla érkezik.
 • Árfolyamkockázat nélküli, forint alapú finanszírozás

Ajánlatot kérek

Az áfa-törvény rendelkezései értelmében az operatív lízing bérletnek minősül az áfa rendszerében. Ebből adódóan az operatív lízingügyletek szolgáltatásnyújtásnak minősülnek, és azok tekintetében a finanszírozási elem nem jelenik meg, illetve nem értelmezhető. (Operatív lízing esetén tehát a lízingdíj nem kerül megosztásra tőke-, illetve kamatrész szerint.)

 • Legyen kis- vagy középvállalkozása, Ön a cégére szabott szolgáltatási csomagot kapja, még akkor is, ha egyetlen gépjárművel veszi igénybe tartós bérlet szolgáltatásunkat.

 • Márkafüggetlenek vagyunk.
 • Társaságunk importált, használt gépjárműveket is finanszíroz, sőt a teljes lebonyolítást vállalja szerződött partnereink segítségével, előre megállapított fix áron.

 • Az Ön által bérelt gépjárműre még a szervíz szolgáltatásokat is kedvezményesen veheti igénybe.

 • Személyre szabott adózási tanácsadásunk segít az ideális finanszírozási konstrukció kiválasztásában.

 • Ön a gépjárművével kapcsolatos egyéb szolgáltatásokat is havi bérleti díjba foglalva veheti igénybe, így akár 100%-os Áfa levonási jogot élvezhet, a szervíz szolgáltatás igénybevétele vagy gumiabroncs vásárlásai után.

 • A Cartis tartós bérlet független az árfolyam- vagy alapkamat változásoktól. A mi díjaink valóban fixek.

 • Lehetőség van a futamidő végén a jármű értékesítéséből adódó kockázatok átvállalására, ill. szakemberek segítségét kérheti a jármű értékesítésében.
 • Szakember gárdánk tartós bérlet- és flottakezelés területén - multinacionális cégeknél szerzett - több éves tapasztalattal bír.

Kinek ajánljuk a tartós bérlet, operatív lízing szolgáltatásunkat?

Olyan vállalkozásoknak, amelyek:

 • áfa szempontból jellemzően nettó befizető státuszban vannak, és céges gépjárművet használnak;
 • adófizetési kötelezettségeiket optimalizálni szeretnék;
 • eddig személy gépjárműveiket készpénzre vásárolták, vagy hitellel finanszírozták;
 • a gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézést szeretnék költséghatékony módon egy gépjármű flottakezelésre specializálódott cégre bízni, elkerülve a felesleges költségeket és adminisztrációs terheket.

Számviteli, jogi háttér - letölthető INNEN

Miért Flottakezelés

 • Önnek havi fix összeget kell fizetnie, így könnyebb követni a gépjármű költségeit, javul a cégének pénzforgalmi helyzete (Cash-flow)
 • A havi üzemeltetési költség a teljes futamidő alatt fix, tervezhető költséggé válik

Társaságunk többféle flottakezelési konstrukciót kínál ügyfelei részére. Ön vállalkozására szabott szolgáltatási csomagot kap még akkor is, ha egyetlen gépjárművel veszi igénybe tartós bérlet szolgáltatásunkat.

Válassza az Ön számára legkényelmesebb, legköltséghatékonyabb megoldást, hogy Ön teljes egészében a saját cégére koncentrálhasson!

Szolgáltatások BAZIS ELIT EXCLUSIVE
Havi cégautó adó, gépjármű adó, CASCO, KGFB, Autohelp (segítségnyújtás és külföldi jogvédelem), menedzsment díj
Szükséges mennyiségű gumigarnitúra (prémium márka), szerelés és tárolás költsége, ill. egyéb felmerülő költségek: pl. guminyomás-mérő kalibrálás  
Kötelező szervizek teljes költsége  
Kötelező szervizek, kopó-forgó alkatrészek teljes költsége a normál használatból eredően, a normál használatból eredő összes egyéb szerviz költség: pl. évi 1 garnitúra ablaktörlő, izzócserék stb.    

1. BAZIS csomag

Alap esetben ajánlatunk a gépjármű finanszírozás, vagyis a tartós bérlet havi díját, valamint a kötelező felelősség biztosítást, a cascot, valamint az adókat tartalmazza.

Tekintettel, hogy a gépjárműveknél az üzembentartó a flottakezelő cég lesz, így mind a kötelező biztosításnál, mind a CASCO-nál a flottakezelő cég is közreműködik.

Mivel a Cartis a biztosítók felé jóval nagyobb gépjármű parkot képvisel, mind önrészben, mind a havi biztosítási díjak tekintetében kedvezőbb feltételeket (volumen kedvezményt) tudunk elérni és ezt átadjuk az Ön részére az ajánlatunkban!

2. ELIT csomag

Ebben a csomagban ügyfeleink megnövekedett igényeinek kielégítése érdekében további szolgáltatásokat nyújtunk. Az adott járulékos költségek, szolgáltatások között vannak olyanok melynek díjai rendszeresek, illetve olyanok is, amelyek eseti jelleggel merülnek fel.

Szerviz

A bérleti díj része a gépjármű típusának, és a tervezett futásteljesítménynek megfelelő, a gépjármű gyártója által meghatározott kötelező szervizek költsége.
Az Elit csomag tehát tartalmazza a kötelező szervizekkel kapcsolatos javítási szerelési költségeket, időpont egyeztetéseket az ügyfél és a szerviz között, mindezt országos lefedettséggel biztosítjuk ügyfeleink számára.

Gumicsere, tárolás

Autógumi szerviz partnereink közreműködésével biztosítjuk az Ön számára a gumitárolási, téli-nyári gumicsere szolgáltatást, legtöbb esetben internetes időpont foglalási lehetőséggel, és a nagyobb tételszám miatt kedvező tarifákkal (volumenkedvezmény).

3. EXCLUSIVE csomag

Az Exclusive csomagunk az Elit csomag tartalmán felül magában foglalja a kopó- forgó alkatrészek teljes költségét, a normál használatból eredő összes egyéb szerviz költséget: pl. évi 1 garnitúra ablaktörlő, izzócserék, akkumulátor stb.

Szeretné tudni pontosan, hogy mit jelet ez az Ön számára? Küldje el kérdéseit!

Kérdezek

Egyéb szolgáltatások

Üvegkár

Ha valamelyik üveg vagy a szélvédő részén sérülés, karcolódás, vagy repedés van járművén, a partnerünk mindig gondoskodik autóüvegének vagy szélvédőjének javításáról, cseréjéről legyen szó bármilyen gyártmányú vagy típusú járműről.

Csereautó szolgáltatás

Ha a bérlőnek átmenetileg autóra van szüksége akár szerviz, akár baleset miatt, csereautót biztosít számára belföldön. A cseregépjárművet egyedi igény külön egyszeri díj ellenében a bérlő által megjelölt helyszínre szállítva adják át.

Segélyszolgálat, non-stop autómentés

Segélyszolgálati partnerünkön keresztül igény szerint Magyarországon vagy akár egész Európa területén non-stop autómentő segélyszolgálatot biztosítunk. A meghibásodott vagy üzemképtelen gépjárművet a helyszínen megjavíttatják, vagy a bérlő lakóhelyéhez legközelebbi szerződött partnerhez szállíttatjuk, a bérlő továbbhaladásához pedig szükség esetén csereautót biztosítunk.

Hozom-viszem szolgáltatás

Szerviz, gumicsere esetén igénybe vehető, hogy előre egyeztetett helyen és időpontban átvegye az autót egy sofőr, és a szervizelés elvégzése után vissza is vigye oda, ahova Ön kéri.

 

 

 

 

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben