Német villanyautók: most fejlesztik, 2030-tól kötelezővé tennék

2016.10.11.

Néhány éven belül villanyautó almárkát várhatunk a Volkswagentől és a Mercedes-Benztől is, a legfrissebb hírek szerint pedig a németek 2030-tól már az egész EU-ban csakis elektromos személyautók forgalomba helyezését javasolnák

Miként arról a német Spiegel hírt adott, Németországban már nem csak a villanyautók erőteljes fejlesztése van napirenden, hanem az is, hogy a villanyautózásban élen járó Norvégiát és Hollandiát követve a jövőben kizárják a belső égésű motorral hajtott személyautókat a piacról. Míg Norvégia és Hollandia esetén 2025 az a céldátum, amikortól már csakis elektromos hajtású, emissziómentes autókat kívánnak forgalomba helyezni, Németország egy 5 évvel későbbi dátumot, 2030-at tűzte ki. Akkortól nem csupán saját piacán, a teljes Európai Unióban is kötelezővé tenné azt, hogy személyautóból csakis elektromosat helyezzenek forgalomba.

Mindez a mai Magyarországról elég meredeknek tűnik, ám ne feledjük, ma már 5,6 millió forinttól megkapható az a villanyautó, ami augusztusban még 8,6 millió forintba került.

Forrás: http://tinyurl.hu/SAHE/

vissza

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.

Bővebben